Isten hozta honlapunkon!

Nem sikerült beolvasni a hírcsatorna tartalmát.


Honlap

2023-01-04 21:35-kor frissítve,

2751 látogatás.

Cikk a Nógrádi Híradás 2016. decemberi számába

Marika

2017-04-23 11:53:41

Hírek a Nógrádi Nagyboldogasszony Alapítvány életéből

Végre ismét tájékoztathatom kedves olvasóinkat alapítványunk munkájáról.

Elsősorban megköszönöm minden adományozónk 2015 - 2016 évben nyújtott támogatását, amellyel segítették a templom orgonájának felújítását, a padfűtés és a hangosítás cseréjének magvalósítását

A következők történtek:

2014 március elején megkezdte működését a Jó Pásztor apartmanház, melynek kialakítása MVH pályázaton elnyert összegből valósult meg.

Az apartmanház azóta folyamatosan működik, többnyire kéktúrás vendégek veszik igénybe a szállást, egy-egy éjszakára.

A működtetésből származó bevétel fedezi a rezsikiadásokat, ( víz, gáz, áram) valamint szerényebb fejújításokat is meg tudunk valósítani. Dugulás következtében az egyik szoba parkettája felázott, melyet laminált padlóval javítottunk ki. Az idei évben még sor kerül az apartmanház központi fűtés rendszerének lakásonkénti szétválasztására, mely lehetővé teszi a takarékosabb működtetést.

Akadály és csúszásmentessé tettük a bejáratot.

2015 október végén befejeződött orgonánk felújítása. Hátra van még az orgonaszekrény lefestése.

2015. év végére elkészült a templomban az energia takarékos padfűtés felújítása is. A visszajelzések alapján jól működik.

2016 március 8-án apartmanházunkban, házi ünnepség keretén belül köszöntöttük az Önkormányzattal és régi tanítványaival együtt Bényi Mária Magdolna nyugalmazott tanárnőt 90. születésnapja alkalmából.

2016.áprilisában hosszas előkészítő munka után alapítványunk, az Egyházközséggel egyeztetve benyújtotta pályázatát a templomkülső teljes körű felújítására. Jelenleg a pályázat elbírálás alatt áll.

Ez a pályázat kedvezőnek tűnik számunkra még akkor is, ha a 85 %-os vissza nem térintendő állami támogatás mellé 15 % saját erőforrást is biztosítanunk kell.

Ez esetünkben: a pályázat bruttó 60 millió forint, ebből 51 millió forint vissza nem térítendő támogatást és 9 millió forint saját erőforrást jelent, melyet szükséges előteremtenünk. Ennek biztosítása érdekében szükséges minden támogatás, minden adomány összegyűjtése, hogy biztosítani tudjuk egy összegben

a 9 millió forintot.

Előzetes számításaink alapján ez az összeg következőképpen gyűjthető össze:

- szükséges a minden hónap utolsó vasárnapi perselyadomány

- a hívek önkéntes adománya

Bízunk benne, hogy a templombelső felújításnál megtapasztalt közösségi összefogás és adományozás a jövőben is megmarad, mert csak így van esélyünk a templomkülső teljes körű felújítására.

Abban az esetben , ha pályázatunk valami oknál fogva nem kap pozitív elbírálást, akkor is szükséges és fontos a templomtorony kupolájának felújítása, melynek során a toronyóra is javításra kerül.

Az adományokra mindenképpen szükség van és számítunk rá.

Örömünkre szolgált, hogy 2016 június 18-án, a szépen felújított templomban mutatta be első szentmiséjét Polcz Zoltán atya, aki egyházközségükből indult el e - szép hivatás felé. Papi munkásságára a Jó Isten áldását kérjük egyházközségünk minden tagja nevében.

Erre az ünnepségre készülve felújítottuk a templom hangosító berendezését. Újabb hangszórók kerültek felhelyezésre a templomhajóban, a kóruson, a sekrestyében, valamint 2 db kültéri hangszóró is felszerelésre került. 2 db térmikrofon került beépítésre a szembemiséző oltáron és az ambón.

Örülünk a hívek pozitív visszajelzésének, hogy jól működik a templom hangosítása.

A jövőben is várunk javaslatokat és ötleteket, ami a templomhoz kapcsolódik, ez nagyban segítené alapítványunk működését.

2016 december hónapban a Nógrádi Nagyboldogasszony Alapítvány, a Nógrádi Napraforgó Egyesület, a Nógrádi Önkormányzat, a Nógrádi Római Katolikus Egyházközség és a nógrádi adományozó magánszemélyek összefogásának eredményeként karitatív támogatást, (tartós élelmiszer, gyümölcs, édesség, ruhanemű, vegyiárú) természetbeni adomány formájában juttattunk el az Erdélyben lévő Borszék városába, a Flüei Szent Miklós Gyermekvédelmi Központban élő gyermekek részére. Ez a Gyermekvédelmi Központ Böjte Csaba ferences szerzetes atya által létre hozott Szent Ferenc Gyermekvédelmi Alapítvány része.

Az adományokat a megajándékozottak nevében szeretettel köszönjük meg.

Nagy feladat előtt állunk. A templomkülső teljes felújítása az eddig megtapasztalt összefogás nélkül nem valósítható meg.

Bízunk benne, hogy továbbra is támogatják e nemes cél megvalósítását. Ezúton tisztelettel megköszönünk minden támogatást, adományt.

E gondolatok szellemében kívánok Istentől megáldott Szent Karácsonyt, Békés, Boldog Újesztendőt

alapítványunk nevében.

Nógrád, 2016 december 7.

Piroska János

a kuratórium elnöke


Nincsenek megjegyzések.